Word Theorethisch Scheidsrechter via e-Learning ( out en/of indoor )

Vanaf nu kan je van bij je thuis en op je eigen tempo het diploma van Theoretische Scheidsrechter Outdoor en Indoor behalen. Het scheidsrechters comité schakelt over naar het digitale tijdperk. De klassieke opleidingen in de clubs worden nu vervangen door een e-Learning systeem. Dit kan niet enkel op PC, maar ook op tablet en smartphone! Leer de regels door meerkeuzevragen te beantwoorden, waarvan een groot deel een tekening, foto of video bevat. Zowel het diploma indoor als outdoor zal op deze manier behaald kunnen worden.

Hoe gaat het te werk?

  • Wil jij theoretisch scheidsrechter worden? Neem dan contact op met de secretaris van jouw club
  • Vervolgens krijg je een mail van de KBHB waarin een link te vinden is om je aan te melden op het e-Learning platform (https://hockeyumpire.drillster.net).
  • Doorloop eerst de leerstof van de 5 modules (Spelsituaties, Spelregels, Overtredingen, Speldeelnemers en Signalen. Indien je het diploma voor indoor wil behalen dien je ook de module 'zaalhockey' te doorlopen.
  • Wanneer je de leerstof van alle modules onder de knie hebt, dan kan je het examen voor outdoor en/of indoor afleggen.

Om je diploma theoretisch scheidsrechter te behalen zal je op het examen een score van 80% of meer (24/30) moeten behalen. Indien je hier niet in slaagt, moet je een bepaalde tijd wachten vooraleer je opnieuw mag proberen.

Met je diploma van Theoretische Scheidsrechter kan je vanaf nu wedstrijden fluiten in de volgende categorieën:
- Indoor : Alle categorieën
- Outdoor : Alle wedstrijden vanaf U14

Voor onze khcb leden: het behalen van dit diploma is een verplichting voor allen die nationaal spelen (voor zover zij het theoretisch examen nog niet succesvol hebben afgelegd )

Nationaal heren

Nationaal dames

U19 boys nationaal

U16 boys nationaal

U16 girls nationaal

U14 girls nationaal

Mogen we vragen dat iedereen die in aanmerking komt asap het nodige doet !

Inschrijving: stuur een mail naar arbitrage@hockeybrugge.be

Bijkomende info terug te vinden op de site van de Kon. Belgische Hockeybond www.hockey.be