Brugse speelster in de kijker... Julie Daels met de Be-Gold naar Ierland !

17 augustus 2018 11:05

Na een voorbereiding van 2 jaar kwam begin juli eindelijk het verlossende nieuws. Julie is geselecteerd voor het "6 Nations" tornooi in Cork, Ierland. Tegenstanders zijn Duitsland, Nederland, Spanje, Ierland & Engeland.

Heel snel werd duidelijk dat voor België de derde plaats het hoogst haalbare zou zijn. Duitsland (5-0 nederlaag) & Nederland (6-0) bleken meer dan een maatje te groot.

Spanje (2-1) & Ierland (3-0) werden wel opzijgezet, daarom zou de laatste wedstrijd tegen Engeland beslissen wie als 3e en 4e zou eindigen. Na een spannende wedstrijd trok Engeland aan het langste eind (1-0) waardoor België uiteindelijk 4e werd na Duitsland, Nederland & Engeland.

Voor Julie werden de 10 dagen in Cork een super leerrijke ervaring zowel op als naast het veld.

Ze heeft de eer van België en KHCB met glans verdedigd in Cork.

Van Cork & Ierland heeft ze behalve het vliegveld, het hotel en het hockeyveld weinig tot niets gezien. De meisjes kregen een strak schema voorgeschoteld van trainen, tactische besprekingen en wedstrijdvoorbereidingen, eten en heel veel rust. Het was voor Julie en haar ploegmakkers alvast de eerste echte ervaring met het leven van een topsporter en het is in haar in elk geval goed bevallen.